• Честитка судијама

У име Удружења судија и тужилаца Србије и Удружења судијских и тужилачких помоћника Србије, искрене честитке новим колегама изабраним на судијску функцију широм Републике Србије, Верујемо да ће својом новом енергијом ревитализовати правосудни систем Републике Србије и допринети устоличењу успешнијег и ефикаснијег правосуђа.

Наша нада је да ће се вашим избором ојачати независност, ефикасност и одговорност судства у корист и задовољство грађана Србије. Потребно је стрпљење, посвећеност и прегршт успутних неуспеха, но нека вас то не oбесхраби или заустави, имајте довољно храбрости, упорности, стрпљивости и одлучности, јер ће увек бити изазова, препрека и несавршених услова, али сваким својим малим напором, понављањем из дана у дан, бићете стручнији, самопоузданији, успешнији. Нађите мотиве да се држите и истрајете на путу до остварења циља, а који је стручно ефикасно одговорно неприсрасно и независно судство.

Управо из разлога што сматрамо да је одавно дошло време за нову енергију и правац струке позивамо вас да се придружите Удружењу судија и тужилаца, те да убудуће заједно радимо на остваривању циљева чије је основно полазиште идеја правосудног система Републике Србије којим се сви можемо дичити и поносити.

Потребни сте нам дa би заједничким снагама пoлaзeћи oд jeднoг oд oснoвних прaвa – прaвa нa удруживaњe, пoнудили нoву eнeргиjу и идeje, крoз кoнструктивaн и aргумeнтoвaн приступ у рeшaвaњу aктуeлних питaњa кoja сe oднoсe нa прaвoсуђe, узимajући при тoм у oбзир свe дoсaдaшњe тeкoвинe зaлaгaњa зa нeзaвиснoст и сaмoстaлнoст прaвoсудних прoфeсиja, дoдajући им нoву снaгу, eфикaснoст и дeмoкрaтичнoст.

Председник УСТ-а

Председник УСТП-а