Саопштења за јавност

 • ОСНОВНИ СУД У КРУШЕВЦУ ЗА ПРИМЕР ДРУГИМА

  21.10.2019.


  Удружење судија и тужилаца Србије (УСТ) искрено честита Основном суду у Крушевцу, Председнику суда Слободану Ивановићу и свим судијама и радницима тог суда, на изузетном и несвакидашњем успеху у раду. Комисија Врховног касационог суда за доделу награда и признања, доделила је дана 09.10.2019.године Основном суду у Крушевцу чак три престижна признања – за резултате у решавању старих предмета; за допринос унапређењу ефикасности и квалитета судског система, као и за иновације које су допринеле побољшању рада суда. УСТ верује да овакав изузетан успех захтева да буде јасно и гласно препознат и уважен као најбољи пример достојанства, савесности и стручности у раду - који треба следити.

  Довољно су били видљиви само они који својим поступцима урушавају достојанство и углед правосуђа, и изазивају презир и неповерење грађана у рад правосудних органа. У својим залагањима за боље, ефикасније и угледније правосуђе, УСТ сматра да још више треба да буду видљиви они који на најбољи начин демонстрирају колико правосудна професија може да се воли и поштује, и да се тако на најбољи начин унапређује углед свих нас који том правосуђу припадамо.

  Грађани Републике Србије треба да виде и чују и то да наше правосуђе има и оне који упркос свим тешкоћама у раду, скромно, достојанствено, а невидљиви очима јавности, улажу изузетне напоре да на свеопшту корист ураде више од онога што се од њих очекује.

  Још једном, УСТ као струковно удружење судија и тужилаца, честита колективу Основног суда у Крушевцу на изузетном успеху, резултатима и заслуженим признањима, уз искрену жељу да ови успеси буду пример и инспирација свим другим правосудним органима Републике Србије.

  УДРУЖЕЊЕ СУДИЈА И ТУЖИЛАЦА СРБИЈЕusudprek logo
usudprek logo
ussbih logo
ustp logo

© Удружење судија и тужилаца Србије